Skip navigation

Lokal afledning af regnvand

Artikel -

Bedre håndtering af regnvand er med til at mindske risikoen for oversvømmelser ved kraftig regn. Lokal afledning af regnvand dækker over en række metoder, hvor også den enkelte kan bidrage til at mindske risikoen for oversvømmelse.

Lokal afledning af regnvand (LAR) dækker over en række metoder til håndtering af regnen, der hvor den falder. Spildevandscenter Avedøre har i 2010 har lavet en guide med inspiration til hvordan det kan gøres. Lokal afledning af regnvand reducerer risikoen for oversvømmelser i forbindelse med kraftig regn og kan være et led i den forebyggelse af oversvømmelser, som den enkelte kan bidrage til.

På Spildevandscenter Avedøres hjemmeside har de desuden samlet en række links til artikler mv. omkring udnyttelse og muligheder for håndtering af regnvand.

Guiden og yderligere links kan læses på Spildevandscenter Avedøres hjemmeside: Regnvand, Spildevandscenter Avedøre (eksternt link).

 

For haveejere kan Haveselskabet ligeledes være en kilde til inspiration når regnvandet skal håndteres. På Haveselskabets hjemmeside kan du læse mere om mulighederne for at håndtere regnvandet i egen have: Regnvand, Haveselskabet (eksternt link)

Sidst opdateret: 11. august 2011